Lijfspreuk

"Tuinieren is de meest therapeutische, ecologische en opstandige daad
die je voor jezelf, je gezin en de maatschappij kan verrichten"
(Filip Muylle - Bliss)

vrijdag 30 mei 2014

Het Ecotuinforum beantwoordt al je vragen over ecologisch tuinieren


Meer en meer mensen willen ecologisch tuinieren maar zitten met veel vragen. Tuinieren moet sowieso leuk zijn en daarom zijn antwoorden van ervaringsdeskundigen interessanter dan de theorie├źn uit de boekjes. Uit de blog en de facebookpagina Ecotuinweetjes groeide zo het Ecotuinforum. Alles is overzichtelijk per thema geschikt. Zo kan je er gericht zoeken met de zoekfunctie of gewoon grasduinen, leden opzoeken uit dezelfde streek, je eigen ervaringen meegeven.

Met dit forum willen we bewijzen dat een ecologische tuin mooi kan zijn en dat je er alle kanten mee uit kan: van strak modern tot een natuurlijke cottage stijl. Je kan ecotuinieren in een bloembak of in een klein achtertuintje. Het enige wat je nodig hebt is een beetje durf en veel creativiteit.
We hopen dat we op dit forum alle gelijkgestemden kunnen stimuleren om hun ervaringen te delen, zowel positieve als negatieve. Trial and error is namelijk een goede manier om ecologisch te tuinieren.

Ecologisch tuinieren doe je zonder gebruik van gifstoffen tegen planten of dieren. Het is tuinieren met respect voor de natuur. Met dit forum willen we zoveel mogelijk mensen aanzetten om hun tuin natuurlijker te maken. Zo’n tuin maakt je actiever, gezonder en gelukkiger.